Ερμου 5, Πύργος | 2621 50 51 51
ESPA Εικόνα Προγράμματος

Tο Home Hub είναι η νέα έξυπνη οθόνη της Google

Όπως συμβαίνει και με την αντίστοιχη συσκευή «Echo» της Amazon, η προσθήκη της οθόνης αφής δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να αλληλοεπιδρά περισσότερο με τον Google Assistant, ενώ βεβαίως είναι σε θέση να απεικονίζει τα αποτελέσματα αναζήτησης και όχι απλώς να τα απαγγέλει. Αν κάποιος χτυπήσει το κουδούνι Nest Hello επίσης στο σπίτι, τότε το Home Hub θα σας δείξει ποιος βρίσκεται πίσω από την πόρτα.

Με το Home Hub ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιεί διάφορες υπηρεσίες της Google όπως είναι οι Photos, Maps, Calendar και YouTube καθώς επίσης και διάφορες υπηρεσίες music streaming όπως είναι οι Spotify, Pandora και iHeartRadio. Το Live Albums ενημερώνεται διαρκώς και αυτομάτως για να σας δείχνει τις πιο πρόσφατες φωτογραφίες από τα κατοικίδια σας και τους αγαπημένους σας.

Η συσκευή εξοπλίζεται με ambient light sensor που εργάζεται παράλληλα με τη τεχνητή νοημοσύνη της Google για την ενεργοποίηση ενός χαρακτηριστικού που η εταιρεία ονομάζει Ambient EQ, ώστε να προσαρμόζει την φωτεινότητα της οθόνης στις συνθήκες που επικρατούν γύρω της. Όταν επίσης πέσετε για ύπνο, η οθόνη 7 ιντσών θα απενεργοποιηθεί από μόνη της.


Home Hub

Σε αντίθεση με άλλες «έξυπνες οθόνες» στην αγορά, το Home Hub δεν διαθέτει κάμερα. Ήταν μία ηθελημένη απόφαση της Google ώστε να κάνει τον χρήστη να νιώσει ποιο άνετα με την σκέψη να εγκαταστήσει την συσκευή στην κρεβατοκάμαρά του.

To Google Home Hub θα κυκλοφορήσει σε Chalk, Aqua, Sand και Charcoal με τιμή $149 στις 22 Οκτωβρίου στις ΗΠΑ, στην Μ. Βρετανία και στην Αυστραλία, και προσφέρεται με έξι μήνες δωρεάν συνδρομή στην υπηρεσία YouTube Premium.

Χρήστες αναφέρουν ότι το Windows 10 October 2018 Update διέγραψε αρχεία τους ή ακόμα και ολόκληρα προφίλ χρηστών (Update)

Πριν λίγες μέρες, η Microsoft διέθεσε το Windows 10 October 2018 Update, ωστόσο μερικοί χρήστες αναφέρουν ότι τους δημιούργησε σημαντικό πρόβλημα.

Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν νήματα στο Reddit, στην ιστοσελίδα υποστήριξης της ίδιας της Microsoftκαθώς και σε άλλες δικτυακές κοινότητες και φόρουμ στα οποία χρήστες αναφέρουν ότι η τελευταία αναβάθμιση διέγραψε τα Έγγραφα τους, τις Εικόνες τους ή ακόμα και ολόκληρο το Προφίλ Χρήστη.

Αν και κάποιοι ανακάλυψαν έναν τρόπο, για να αποφύγουν να τους συμβεί το ίδιο, δεν πρόκειται για «λύση» με την έννοια ότι δεν επαναφέρει τα… χαμένα αρχεία, την μουσική κ.λπ. Επίσης, δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο για ποιο λόγο συμβαίνει σε μερικούς χρήστες.

Όσον αφορά στην «λύση», στο «Πρόγραμμα επεξεργασίας πολιτικής τοπικής ομάδας», ο χρήστης θα πρέπει να εντοπίσει και να απενεργοποιήσει την πολιτική τοπικής ομάδας που διαγράφει προφίλ χρηστών όταν φτάνουν σε μία συγκεκριμένη ηλικία.

MS Update 1

Από το «Ρυθμίσεις υπολογιστή» λοιπόν επιλέγετε «Σύστημα» και από εκεί «Προφίλ χρηστών». Στο «Προφίλ χρηστών» επιλέγετε το «Διαγραφή των προφίλ χρηστών που είναι παλαιότερα από καθορισμένο αριθμό ημερών κατά την επανεκκίνηση του συστήματος» και επιλέγετε «Απενεργοποίηση».

MS Update 2 MS Update 3

Η Microsoft δεν έχει ξεκινήσει ακόμα τη διαδικασία αυτόματης αναβάθμισης μέσω του Windows Update, και επομένως το πρόβλημα εμφανίστηκε σε ορισμένους χρήστες που ήταν ανάμεσα σε εκείνους που επισκέφτηκαν το Windows Update και επέβαλαν την αναβάθμιση χειροκίνητα (να αναφέρουμε ότι δεν αντιμετώπισαν όλοι οι χρήστες που αναβάθμισαν τα συστήματά τους το ίδιο πρόβλημα).

Η Microsoft διερευνά τις αναφορές, αλλά καλό θα ήταν να αποφύγετε να αναβαθμίσετε χειροκίνητα τον υπολογιστή σας ωσότου γνωρίζουμε περισσότερα πράγματα για το ζήτημα που έχει προκύψει. Αν πάντως θέλετε να το… ρισκάρετε, καλό θα ήταν να κρατήσετε αντίγραφα ασφαλείας των εγγράφων σας, των αρχείων μουσικής σας κ.λπ.

Ενημέρωση: Στην επίσημη ιστοσελίδα υποστήριξης της, η Microsoft ανακοίνωσε ότι διερευνά τις αναφορές των χρηστών για το πρόβλημα και πως προσωρινά σταματάει την διανομή της αναβάθμισης Windows 10 October 2018 Update. Στο μήνυμα της η Microsoft λέει: «We have paused the rollout of the Windows 10 October 2018 Update (version 1809) for all users as we investigate isolated reports of users missing some files after updating».

Γιατί τα iPhone είναι κάθε χρόνο τόσο ακριβά;

Κάθε φορά που η Apple ανακοινώνει κάποιο νέο iPhone, πολλοί χρήστες smartphone αντιδρούν στην τιμολογιακή πολιτική που ακολουθεί η εταιρεία μιας και πιστεύουν πως τα iPhone είναι πολύ ακριβά για αυτά που προσφέρουν συγκριτικά με τα αντίστοιχα android flagship smartphone. Γιατί όμως είναι τόσο ακριβά;

Ο CEO της Apple, Tim Cook, είχε πρόσφατα δηλώσει πως η καινοτομία των νέων iPhone θα κάνει τους καταναλωτές να τα αγοράσουν παρά το υψηλό τους κόστος, σε μια κίνηση που ακούστηκε σαν δικαιολογία για το υψηλό κόστος τους, ρίχνοντας την “ευθύνη” στις καινοτόμες τεχνολογίες που τα iPhone ενσωματώνουν. Είναι όμως δικαιολογημένο το κόστος τους;

iPhone is Expensive

Παίρνοντας σαν παράδειγμα το iPhone Xs Max, το κόστος κατασκευής του σύμφωνα με το TechInsights φτάνει τα $443, με τον Tim Cook να δηλώνει πως όλα αυτά που δημοσιεύονται για το πόσο κοστίζει ένα iPhone στην Apple για να το κατασκευάσει, δεν πλησιάζουν στο ελάχιστο το πραγματικό κόστος, το οποίο γνωρίζει μόνο η Apple, για την προετοιμασία, την ανάπτυξη και τη συναρμολόγηση μιας συσκευής.

Μιας και αναφερθήκαμε σε καινοτόμες τεχνολογίες, η Apple ακολουθεί διαφορετική τακτική από τους κατασκευαστές Android smartphone οι οποίοι ενσωματώνουν κάθε νέα τεχνολογία απευθείας στις συσκευές τους. Η Apple αφού διαλέξει την τεχνολογία που θέλει να χρησιμοποιήσει, περιμένει για να τη δει να ωριμάζει, να αποδείξει πως όντως είναι χρήσιμη και αποτελεσματική, έπειτα περιμένει να μειωθεί το κόστος υλοποίησής της και έπειτα βρίσκει το δρόμο της για τα νέα iPhone.

Επιπλέον, η Apple, όπως και κάθε άλλος κατασκευαστής, πρέπει να ενσωματώσει ένα μεγάλο αριθμό νέων και πολύπλοκων τεχνολογιών στα iPhone, αν θέλει να είναι ανταγωνιστική, όπως η χρήση της TrueDepth κάμερας για τη λειτουργία του Face ID αλλά και οι οθόνες OLED που χρησιμοποιεί από το 2017 στα iPhone X αλλά και τη χρονιά που διανύουμε με τα iPhone Xs και Xs Max, διατηρώντας τη χρήση της IPS LCD οθόνης σε ένα και μόνο iPhone, αναφορικά για αυτά που παρουσιάστηκαν στις 12 Σεπτεμβρίου.

Τέλος, τα στοιχεία δείχνουν πως το κόστος κατασκευής των iPhone αυξάνεται κάθε χρόνο, με την τιμή τους να αυξάνεται πολλαπλά, τη στιγμή που ορισμένοι κατασκευαστές android smartphones ανεβάζουν τις τιμές κοντά σε αυτές των iPhone και τους καταναλωτές να πρέπει να ξοδέψουν μια μικρή περιουσία για να αποκτήσουν ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί στην αγορά, ανεξαρτήτως λειτουργικού συστήματος.

Το iPhone XS έχει ένα σοβαρό πρόβλημα…

Το έκανε το θαύμα της πάλι η Apple καθώς όπως αποδεικνύεται το iPhone XS και XS Max δεν μπορούν να.. φορτίσουν. Εκτός απο τα περίεργα effects στην κάμερα του κινητού, παρατηρήθηκε πως το τηλέφωνο αξίας ανω των 1000€ δεν μπορεί να φορτίσει όταν βρίσκεται σε sleep mode..

Δείτε το σχετικό video: